2015. aug 03.

Itt nyomassa a rizsát

írta: Szánthó Erika Emma
Itt nyomassa a rizsát

mert játszhat és még másokon is segíthet

free_rice_1262257382.jpeg
    Már több mint egymillió regisztrált tagja van a 2007-ben alapított Freerice.com-nak, a honlapnak, mely játékos formában hívja fel a figyelmet a világ éhezőire. Minél több angol szó szinonimáját találja meg (60 szinten), annál több rizst juttat a szegényeknek. Egy helyes válasszal pontosan tíz rizsszemet. Az adomány ENSZ Világélelmezési Programjának segítségével jut el.   
"Lenyűgöző, hogy naponta pár perc ráfordítással, ekkora erőt képes mozgósítani egymillió ember-mondja Nancy Roman a Világélelmezési Program kommunikációs igazgatója, majd hozzáteszi: a Világélelmezési programban ez a fajta online marketing jelentős mérföldkőnek számít."
A Freerice sikerét a könnyen kezelhetőségének is köszönheti: csak játszani kell, a rizs egy kis tálkában minden helyes válasszal a képernyő jobboldalán magától gyűlik. A honlap pedig népszerű, a becslések szerint eddig 179 országból, 2,5 millió kérdésre válaszolva 100 milliárd rizsszemet adományoztak a játékosok, ez durván ötmillió ember megetetéséhez elég. És honnan van a bevétel? Az élelmet a hirdetők pénzéből veszik, akiknek szintén megéri, hiszen így rengeteg embert elérnek.

1.000.000+ 1: mi is regisztráltunk a Freerice.com-ra 12ecomonkeys néven. Eddig 4210 rizsszemet gyűjtöttünk. Azután csatlakoztunk a Freerice6 Hungarian Guardians csoporthoz (mert ilyet is lehet, és ott már többféle kvíz is van, például irodalom, földrajz, kémia és más nyelvek), akik eddig 2 147 008 968 rizsszemet adományoztak. Éljen :)

Szólj hozzá