2015. nov 15.

Utálsz locsolni? Itt az új okos virágcserép!

írta: Ivanyos Juci
Utálsz locsolni? Itt az új okos virágcserép!

rt_parrot_flower_pot_jc_150108.jpg

Gyakran megfeledkezel növényeid locsolásáról? Jó lenne, ha nem kellene viráglocsolással zargatni anyukád/szomszédod/macskád, amikor elutazol? Van megoldás: itt az új, szuper okos virágcserép.

Egy újabb faramuci találmány, amely leveszi rólad az egyik legkönnyebben elfelejthető házimunka terhét. Annyi csak a dolgod, hogy elültesd kedvenc növényed a luxus virágcserépbe, fel kell töltened a kütyü tartályt 2,2 liter vízzel, majd telepítened kell az alkalmazást – Androidon és iOS-en is elérhető – az okostelefonodra! Több mint 8000 növény közül választhatod ki, éppen melyik ül a virágcserepek legjobbikában.

Ezután a Pot már tudja a dolgát: milyen igényei vannak a virágnak, és aszerint adagolja annak a folyadékot. Természetesen, saját magad is locsolhatod, nem kell automatizálni, a funkció akkor tesz nagy szolgálatot, amikor hosszabb ideig nem tartózkodsz otthon.

Az érzékelők nemcsak a folyadékszükségletre ügyelnek, azt is tudatják veled, hogy a növénynek éppen magasabb vagy alacsonyabb hőmérsékletre, több vagy kevesebb fényre, illetve milyen tápanyagra van szüksége.

A Pot akkumulátora egy éves üzemidőre képes, a cserép maga pedig Bluetooth 4.0-án keresztül kommunikál, és mindössze 8 kb RAM-mal rendelkezik. A termék egyelőre nem elérhető, de a fejlesztők állítása szerint még a 2015-ös évben piacra dobják.

 

Szólj hozzá

virág növény virágcserép öko alkalmazás