2016. jan 18.

Úszd meg szárazon! – Hajmosás babahintőporral

írta: Ivanyos Juci
Úszd meg szárazon! – Hajmosás babahintőporral

baby.jpg

Rohanni kell valahova? Elaludtál, és nincs időd hajat mosni, de loncsos külsővel nem akarsz megjelenni? Nem akarsz a nagy hidegben vizes hajjal flangálni? Na, itt egy szuper ötlet.

Megesik, hogy egyszerűen nem tudunk mit kezdeni a hajunkkal, hiába igazítjuk, fonjuk, copfoljuk, végeredmény így is úgy is a katasztrófa. De egyszerűen nincs időnk hajat mosni, vagy ami még kétségbe ejtőbb, elfogyott a sampon, és nem tudjuk megoldani a bevásárlást. Ilyenkor nincs mit tenni, el kell fogadni, hogy az egész napunkra rányomja majd a bélyegét a fejünkön éktelenkedő felmosórongy.

Na, pont az ilyen helyezettekre zseniális megoldás az ún. szárazsampon. A célra kifejlesztett szárazsamponok egyébként nagyon drágák, ezért most egy egyszerű és bukszabarát megoldást ajánlunk a figyelmetekbe. Szerezz be egy csomag babahintőport – pár száz forintos tétel. Előnye, hogy a spray formában kapható, a szárazsamponokkal ellentétben nem kell megvárni a megszáradását – csak felteszed, és kész is! Fontos azonban, csekkold le a csomagoláson az összetevőket, mivel egyes babahintőporok olajat tartalmaznak, ami zsírosíthatja a hajat.

A babahintőport főként a szőke, szőkésbarna hajakra ajánljuk, ugyanis fehér, és így nem tér el annyira a haj színétől. A barnáknak, sötétebb hajúaknak pedig inkább a kakaóport javasoljuk, a végeredmény egyébként ugyanaz! 

shutterstock_133109558-620x412.jpg

Hogy miért ökomajom?

Egyrészt, mert nem pazarolsz vizet a hajmosásra, másrészt mert a babahintő- vagy kakaópor sokkal kevesebb káros anyagot, vegyszert tartalmaz, mint a bolti samponok.

Használati utasítás:

  1. Használd több napja nem mosott, koszos hajra.
  2. Tedd a babahintő- vagy kakaóport a hajra, leginkább a gyökerekhez.
  3. Vigyázz a babahintőporral, finoman döntsd meg a flakont, nehogy túl sok menjen a hajadra.
  4. Masszírozd a port a hajadba, mint a sampont hajmosáskor.
  5. A por eloszlatása után látni fogod, hogy a zsíros részek, újra tiszták!
  6. Fogj egy hajkefét, és fésüld ki a hajad.
  7. Végeredmény: tiszta, fényes haj. Fésüld, engedd ki, gumizd be, zselézd – ahogy szottyan!

Forrás: http://whilecamdensleeps.com/2014/05/diy-dry-shampoo-only-requires-baby.html

Szólj hozzá