2016. júl 17.

Zöld irányt vett a Gombold újra – Pályázat 2016!

írta: Ivanyos Juci
Zöld irányt vett a Gombold újra – Pályázat 2016!

dsc_0273-1078x516.jpgA kép forrása: www.nowmagazin.hu

Idén sem marad el a több éve sikeresen futó a Gombold újra pályázat, amelyre most környezettudatos kreációkkal nevezhetnek magyar, lengyel, cseh, szlovák, szerb és horvát fiatal divattervezők.

Nagy örömmel jelentjük be a hírt, hogy az idei évben a zöld koncepció jegyében hirdette meg a Design Terminál Gombold újra dizájn pályázatát.

A kiírás célja, hogy ösztönözze a régiós és a magyar tervezőket a környezetvédelem különböző formáinak és innovatív megoldásainak beépítésére a tervezési és gyártási folyamatokba - nyilatkozták a szervezők július 9-én az MTI-nek. 

A mezőny legjobb tervezőjének fődíja egy tízezer euró értékű vállalkozásösztönző lesz. A legjobb magyar tervező a Design Terminál Díját nyerheti el, amely a Nemzeti Kereskedőház segítségével egy külföldi szakvásáron való bemutatkozással jár. A jutalommal a vállalkozói kompetenciák fejlesztését szeretnék elősegíteni a szervezők.

_dsc0022_600_1.JPGForrás: www.facebook.com/gomboldujra

A régió egyik legnagyobb divattervezői pályázatára idén is hat országból lehet nevezni, Magyarország mellett Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szerbia és Horvátország fiatal divatmágusai szállhatnak ringbe a nyereményért. A jelentkezési időszak július 8-tól és augusztus  15-ig tart. 

A kezdeményezés célja a regionális együttműködés erősítése a kreatív iparágak területén, valamint a közép-európai tervezők támogatása, hogy a nemzetközi divatipar látóterébe kerülhessenek - olvasható az Mti közleményében.

A Gombold Újra! közép-európai divatmustrát hatodik alkalommal rendezi meg a budapesti Dizájn Terminál. A tavalyi évben Balogh Luca Enikő a „Landlocked” nevű szörfös kollekciójával nyerte el Design Terminál a legjobb magyar tervezőnek járó díját. A nemzetközi mezőny legjobbnak járó Visegrád Díjat öltözék kategóriában a szlovák Ester Kubisz kapta a magyar népi kultúra által ihletett kollekciójával, kiegészítő kategóriában pedig a cseh Sofya Samareva végzett az első helyen a lengyel festőnő, Tamara Lempicka kubista stílusa inspirált kreációival.

gombold_ujra_gallery.jpgForrás: Hg.hu

Mi is izgatottan várjuk az idei pályamunkákat, pláne, hogy most környezettudatosság jegyében lehet nevezni. Szerintünk ilyen és ehhez hasonló témákban érdemes gondolkozni: természeti erőforrások megőrzése, tudatos újrahasznosítás, vagy például fenntarthatóság a mindennapokban.

Jelentkezés és további információk itt: http://mbfw-centraleurope.com/

Szólj hozzá