2016. jan 09.

Így készíts mandulatejet

írta: Szánthó Erika Emma
Így készíts mandulatejet

(Eheti mottónk: csak két dolog van: a növényi tej, mindenféle növényi tej (mandulából,kókuszból, rizsből) és a New Orleans-i muzsika vagy a Duke Ellington-féle).

A mandulatej azért jó, mert nincs benne laktóz, koleszterin és telített zsír, nem növeli jelentősen a vércukorszintet, magas a B és E-vitamin tartalma, és gazdag vasban és riboflavonban.

És ennyire könnyű elkészíteni (ebből 4 dl tej lesz):

1. Végy 100 g mandulát, ezt tedd egy edénybe, önts rá 4 dl tisztított vizet, majd tedd egész éjszakára a hűtőbe.
hoember.jpg
2. Örökítsd meg a pillanatot, és légy rá büszke
hoember2.jpg
3. 12 óra áztatás után szűrd le a mandulákat, majd adj hozzá 4 dl friss tisztított vizet, és mixeld turmixgépben percekig.
photo_1_1_masolata.JPG
4. Egy gézlap (vagy textilpelenka/muszlimkendő) segítségével nyerd ki a tejet, nyomkodd ki belőle a nedvességet amennyire lehet, majd mézzel/édesítővel/fahéjjal/vaníliakivonattal ízesítsd.
photo_2_1_masolata.JPG
5. És kész is a mandulatej.
photo_3_1_masolata.JPGphoto_4_1_masolata.JPG
6. A megmaradt mandulát sütőpapíron 180 fokos sütőben kiszáríthatod: joghurtban, kásában, süteményekben is nagyon finom.

Szólj hozzá